Η Équipe δεν χαρίστηκε στον Μέσι: 3 στα 10 για την απόδοσή του με τη Ρεάλ

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 13:14
UPD:13:17
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Η Équipe δεν συγχωρεί τον Λιονέλ Μέσι. Χθες το βράδυ διεξήχθη ο μεγάλος αγώνας ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ένας αγώνας που έληξε 1-0 υπέρ των Παριζιάνων χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Κιλιάν Μπαπέ, σκόρερ του νικητήριου γκολ στις καθυστερήσεις.

Από τους παίκτες που απογοήτευσαν περισσότερο είναι σίγουρα ο Αργεντινός σταρ, ο αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, που είδε τον Τιμπό Κουρτουά να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε στο 0-0.

Στη σημερινή έκδοση η γαλλική αθλητική εφημερίδα βαθμολόγησε με 3 στα 10 στον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, σχολιάζοντας: 

«Υπάρχει κάτι λυπηρό να τον βλέπεις έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο, σε θέση σχεδόν μεσοεπιθετικού, ο Αργεντινός δεν ήταν πολύ ακριβής, με εξαίρεση την ασίστ στον Μπαπέ. Η συνολική του απόδοση καταστρέφεται από το χαμένο πέναλτι στο 62ο λεπτό».

Σίγουρα μια σκληρή κριτική λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία των Παριζιάνων σε έναν πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα, που όμως δίνει μια μικρή ιδέα για τις δυσκολίες του Μέσι στην πρώτη χρονιά στο Παρίσι.

Στο πρωτάθλημα ο Αργεντινός έχει πετύχει 2 γκολ σε 14 συμμετοχές -πολύ κάτω από τα στάνταρ του- ενώ σίγουρα τα πήγε καλύτερα στο Champions League, με 5 γκολ σε 6 συμμετοχές.

Κορυφαία εμφάνιση, από την άλλη, για τον Ιταλό μέσο Μάρκο Βεράτι, ο οποίος βραβεύτηκε ως MVP του αγώνα από την Équipe. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους «Ατζούρ»ι έκανε αγώνα κορυφαίου επιπέδου, λαμβάνοντας βαθμολογία «8».

«Στην Ευρώπη, όσον αφορά την ένταση, την τεχνική ακρίβεια και την ευφυΐα του παιχνιδιού, είναι ο καλύτερος; Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν άλλοι… Χωρίς μπάλα, τα ανεβάσματά του στον Μόντριτς και το συνεχές του πρέσινγκ ήταν εξαιρετικά. Με σπάνιες γνώσεις στα τελευταία 30 μέτρα. Για παράδειγμα, είναι αυτός που ξεκινά τη δράση του σόου του Μπαπέ. Τι υπέροχος παίκτης!», ήταν το σχόλιο για τον Βεράτι.

Ίδια κριτική και για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έκρινε τον αγώνα με ένα σούπερ γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων:

«Ποιος παίκτης θα έκανε τέτοια εμφάνιση λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο που τον περιβάλλει; Οι επιταχύνσεις του έβαλαν τον Καρβαχάλ σε κρίση. Η ενέργεια στο πέναλτι τα συνοψίζει όλα, δεν τα παρατάει ποτέ. Και τι να πεις για το γκολ του, τη σύνθεση των τεχνικών ποιοτήτων του και την ψυχραιμία μπροστά στο τέρμα;».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις