«Κάμερες παντού» στη Νέα Υόρκη, σε γειτονιές με υψηλότερο ποσοστό μη λευκών

Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 13:00
UPD:13:05
Shutterstock
A- A A+

Στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν περισσότερες κάμερες CCTV συμβατές με την αναγνώριση προσώπου σε γειτονιές με υψηλότερο ποσοστό μη λευκών κατοίκων, αποκαλύπτει νέα μελέτη της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η αυξημένη επιτήρηση CCTV συμβαδίζει με υψηλότερα ποσοστά αστυνομικής δράσης σε γειτονιές σε περιοχές όπως το Μπρονξ, το Μπρούκλιν και το Κουίνς.

Η Αμνηστία εξέτασε δεδομένα από πλήθος που ελήφθησαν από εθελοντές, οι οποίοι χαρτογράφησαν περισσότερες από 25.500 κάμερες CCTV σε όλη τη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, ο οργανισμός συνέκρινε τα δεδομένα σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα στάσιμα και τα δημογραφικά δεδομένα. Η ομάδα δημοσίευσε έναν διαδραστικό ιστότοπο που χαρτογραφεί τις κάμερες παρακολούθησης στην πόλη.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει εκστρατεία για την απαγόρευση της αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους. Πέρυσι η Αμνηστία μήνυσε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης αφού αρνήθηκε να αποκαλύψει δημόσια αρχεία σχετικά με τα εργαλεία αναγνώρισης προσώπου και επιτήρησης που είχε αποκτήσει το τμήμα.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από το NYPD βοηθά στην ενίσχυση της αστυνόμευσης που εισάγει διακρίσεις κατά των μειονοτικών κοινοτήτων στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Ματ Μαχμουντί, ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Διεθνή Αμνηστία, στο ABC News.

«Η συγκλονιστική εμβέλεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στην πόλη αφήνει ολόκληρες γειτονιές εκτεθειμένες σε μαζική επιτήρηση», πρόσθεσε. «Το NYPD πρέπει τώρα να αποκαλύψει πώς ακριβώς χρησιμοποιείται αυτή η επεμβατική τεχνολογία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico, ABC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή