Κρεμλίνο: «Τίποτα καινούριο» η απόσυρση των στρατευμάτων- Τι είπε ο Πούτιν πριν τη συνάντηση με Σολτς

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 13:29
UPD:13:43
REUTERS/MAXIM ZMEYEV
A- A A+

«Παρατεταμένες» συνομιλίες μεταξύ του καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε το Κρεμλίνο ότι αναμένει καθώς έχουν «πολλά ζητήματα προς συζήτηση», αναφέρουν πρακτορεία ειδήσεων στη Μόσχα.

Ο Σολτς βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα, όπου συναντιέται με τον πρόεδρο της Ρωσίας στον απόηχο της είδησης ότι η Ρωσία απομακρύνει στρατεύματα από τα ουκρανικά σύνορα, γεγονός που καλλιέργησε κλίμα αισιοδοξίας ότι η κρίση στα ουκρανικά σύνορα βαίνει προς αποκλιμάκωση. Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εικονίζονται, όπως αναφέρει, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα της να εγκαταλείπουν την περιοχή κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Νωρίς το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησαν οι συνομιλίες των δύο ηγετών, με τον Πούτιν να δηλώνει: «Δυστυχώς, θα αφιερώσουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας σε θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ευρώπη και την ασφάλεια».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου περιέγραψε τις προειδοποιήσεις ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία ως «αβάσιμη υστερία που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τις εντάσεις».

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Ρώσου προέδρου στις αναφορές για προγραμματισμένη ρωσική εισβολή σε συγκεκριμένη ημερομηνία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν αστειεύτηκε λέγοντας: «δεν είναι η ακριβής ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος;»

Το Κρεμλίνο θα προτιμούσε να συζητά τις ανησυχίες των άλλων μερών με τις δυτικές χώρες, αντί να βλέπει «εκστρατείες ενημέρωσης», είπε ο Πεσκόφ. Η Ρωσία και οι δυτικές χώρες θα πρέπει να συζητήσουν σοβαρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια, είπε. «Αυτό προτείνει ο πρόεδρος Πούτιν. Αυτό θέλει ο πρόεδρος Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με την απόσυρση των στρατευμάτων, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία ανέκαθεν έλεγε ότι τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στη βάση τους. «Πάντα λέγαμε ότι μετά το τέλος των ασκήσεων... τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις μόνιμες βάσεις τους. Δεν υπάρχει τίποτα νέο εδώ. Αυτή είναι μια συνηθισμένη διαδικασία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσα στρατεύματα αποσύρονται ακριβώς. Υπάρχουν περίπου 130.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη γειτονική Λευκορωσία. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή