Ο Σολτς έφτασε στη Μόσχα- Αρνήθηκε να κάνει ρωσικό PCR

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 12:17
UPD:12:19
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσγειώθηκε σήμερα το μεσημέρι  στη Μόσχα, αλλά αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό μοριακό τεστ για covid, πριν τη συνάντησή του στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προτιμώντας το γερμανικό τεστ, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Ο καγκελάριος Σολτς αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ για κορωνοϊό πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά έκανε τεστ PCR από γιατρό της Γερμανικής πρεσβείας, με υλικά που ήρθαν από το Βερολίνο», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι ρωσικές υγειονομικές αρχές είχαν κληθεί να παρευρεθούν στη δοκιμή, σύμφωνα με το περιβάλλον του καγκελάριου.

Ο Σολτς, αλλά και ολόκληρη η επίσημη αντιπροσωπεία, όπως και οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν μαζί του –συνολικά, περισσότερα από 50 άτομα– έπρεπε να παρουσιάσουν τρία αρνητικά τεστ PCR πριν φύγουν από τη Γερμανία. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε επίσης απορρίψει τη  ρωσική εξέταση PCR κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα πριν από λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα στη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό Βλαντιμίρ Πούτιν οι δύο ηγέτες να καθήσουν στις άκρες ενός τραπεζιού μήκους έξι μέτρων. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή