Η δύσκολη προσαρμογή του Μέσι στην παρισινή ζωή

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 10:11
UPD:10:18
A- A A+

Ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι άνθρωπος της νύχτας, ούτε της κοσμικότητας. Από την αρχή της καριέρας του, ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας περνούσε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα, μακριά από φλας και προβολείς.

Αφού απόλαυσε το περιβάλλον της Μπαρτσελόνα για περισσότερα από είκοσι χρόνια, έπρεπε να δημιουργήσει ένα νέο υπογράφοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και η αλήθεια είναι ότι δεν άργησε να το κάνει... 

Έξι μήνες μετά την άφιξή του με μεγάλη φανφάρα, ο Αργεντινός επιθετικός άφησε το στίγμα του στην πρωτεύουσα. Ενώ ορισμένα ισπανικά μέσα μιλούν για κάποια δυσφορία, η κατάσταση φαίνεται πολύ διαφορετική. Συγγενείς του τέως σταρ της Μπάρτσα διασφαλίζουν ότι νιώθει πολύ καλά στο Παρίσι και ότι δεν μετανιώνει καθόλου για την επιλογή του.

Η βίλα των 300μ2 στο Neuilly-sur-Seine

Αφού πέρασε τις πρώτες του εβδομάδες στο Royal Monceau, ένα παλάτι στο 8ο διαμέρισμα, ο Μέσι εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πολυτελή βίλα που βρίσκεται στο Neuilly-sur-Seine, στις πύλες της πρωτεύουσας, στα πολύ σικάτα δυτικά προάστια.

Ένα κατάλυμα περίπου 300m2, σε δύο ορόφους, με τέσσερα υπνοδωμάτια κι έναν μικρό κήπο, το οποίο ο «Ψύλλος» νοικιάζει για κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ το μήνα.

Εδώ πήρε τις νέες του συνήθειες. Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Όπως και στη Βαρκελώνη, ο Μέσι κάνει μια αρκετά «απλή» ζωή. Με τη σύζυγό του Αντονέλα Ροκούτσο και τους τρεις γιους τους, Ματέο, Τσίρο και Τιάγκο.

Η οικογένειά του πηγαίνει τακτικά σε μεγάλους δημόσιους χώρους. Αυτός λιγότερο. Ο 34χρονος Μέσι προτιμά το υπέροχο σπίτι του.

Εκτός από γεγονότα που σχετίζονται με την καριέρα του, εξακολουθεί να επιτρέπει στον εαυτό του μερικά ταξίδια στο εστιατόριο, όπως σε αυτό του Πύργου του Άιφελ ή στη Βικτώρια, στην περιοχή Αψίδα του Θριάμβου.

Επίσης, εντοπίστηκε στο Jardin d'acclimatation, ένα λούνα παρκ στο 16ο διαμέρισμα.

Η οικογένειά του συμμετέχει στην τοπική ζωή

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Μέσι πήγε στο La Cigale για να παρακολουθήσει μια συναυλία του Καμίλο, ενός Κολομβιανού τραγουδιστή πολύ δημοφιλούς στη Νότια Αμερική. Παρόντες ήταν και οι Άνχελ Ντι Μαρία, Μάουρο Ικάρντι, Κέιλορ Νάβας και Λεάντρο Παρέδες.

Στην έξοδο τον περίμεναν δεκάδες θαυμαστές κι εκείνος έπρεπε να κάνει αγώνα για να διασχίσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στην αίθουσα και να καταφέρει να ορμήσει σε ένα σεντάν. Μια... υπερχείλιση αγάπης, που δεν τον ενθάρρυνε απαραίτητα να πολλαπλασιάσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Μακριά από τη φασαρία των θαυμαστών του, η οικογένειά του έχει εγκλιματιστεί τέλεια στο νέο τους περιβάλλον και τώρα συμμετέχει στην τοπική ζωή. 

Τα παιδιά της, που φοιτούν σε ένα διεθνές σχολείο υψηλού κύρους, είναι εγγεγραμμένα σε σωματικές δραστηριότητες, ενώ η Αντονέλα δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία της μετά από μια συνεδρία τένις.

Η αβάσταχτη κίνηση του Παρισιού

Όμως, χρειάστηκε λίγος χρόνος για να βρει ο Μέσι τα πατήματά του στη Γαλλία. Οι πρώτες του εβδομάδες, που χαρακτηρίστηκαν από την ευφορία η οποία συνδέθηκε με την άφιξή του στην παρισινή πρωτεύουσα, δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμες.

Ο Λουίς Σουάρες, πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα κι επιστήθιος φίλος του, διαβεβαίωσε μάλιστα ότι υπέφερε από το κρύο στην αρχή του χειμώνα.

«Οι κακές στιγμές έγιναν στην αρχή, όταν όλα ήταν ξαφνικά», εκμυστηρεύτηκε ο Αργεντινός σταρ, στις αρχές Νοεμβρίου, στην καταλανική καθημερινή εφημερίδα Sport.

«Ερχόμενος εδώ και περνώντας ενάμιση μήνα στο ξενοδοχείο δεν είναι εύκολο με τα αγόρια, που είχαν ήδη ξεκινήσει το σχολείο. Ήμασταν στο κέντρο του Παρισιού και η κίνηση ήταν αφόρητη. Μας πήρε μια ώρα για να φτάσουμε στο σχολείο και μια ώρα για προπόνηση. Δεν μπορούσαμε να αντέξουμε πια να είμαστε στο ξενοδοχείο. Ήταν δύσκολο. Ταυτόχρονα, προσπαθήσαμε να απολαύσουμε την εμπειρία της πόλης, να μάθουμε τα πάντα λίγο μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι. Αυτό έχει βελτιωθεί».

«Δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια νέα χώρα», εξηγεί ο Παρέδες

Τώρα, δεν μένει παρά να βρει και τον προσανατολισμό του στο γήπεδο. Σε 20 συμμετοχές με την κόκκινη και μπλε φανέλα, ο Μέσι σημείωσε 7 γκολ και έδωσε 8 ασίστ (σε όλες τις διοργανώσεις).

Η μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης απόψε, στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League (15/2, 22:00) μπορεί να του επιτρέψει να ανακτήσει λίγη από τη μαγεία του. Εξάλλου, το Παρίσι μόνο αυτό ζητά...

«Δεν είναι εύκολο ακόμη και για τον Λέο, που είναι ο καλύτερος στον κόσμο, να φτάσει σε έναν σύλλογο, να είναι επιτυχημένος και αυτό να συμβεί 100% άμεσα», τον υπερασπίστηκε πρόσφατα ο Παρέδες στην ιστοσελίδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια νέα χώρα, ένα νέο σύλλογο, νέους συμπαίκτες, μετά από τόσο καιρό σε άλλο σύλλογο».

Από αυτή την άποψη, η έλευση της Ρεάλ, απέναντι στην οποία πέτυχε 26 γκολ και έδωσε 14 ασίστ σε 45 clasico, πρέπει να του θυμίζει μερικές καλές αναμνήσεις...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις