Πιέσεις στο Ισραήλ για τερματισμό των επιθέσεων ζητεί η Ιορδανία από τις ΗΠΑ

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 19:14
A- A A+

Έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για τον τερματισμό των μαζικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, απηύθηνε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τον βασιλιά να επισημαίνει την ανάγκη έναρξης μίας αποτελεσματικής πρωτοβουλίας για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση και να σταματήσουν όσα υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός» ανακοινώθηκε στο Αμάν.

Παράλληλα το ιορδανικό κοινοβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις σχέσεις της χώρας με το εβραϊκό κράτος, εφόσον δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Η απόφαση του ιορδανικού κοινοβουλίου ελήφθη την ώρα που περίπου 20.000 Ιορδανοί διαδήλωναν στους δρόμους του Αμάν. Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τη Χαμάς να επαναλάβει τις επιθέσεις αυτοκτονίας και να εντείνει τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους έγινε και στο Κάιρο. Οι περίπου 1000 διαδηλωτές ζήτησαν από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση των Παλαιστινίων. Η Αίγυπτος συνεργάζεται εδώ και μήνες με το Ισραήλ στον αποκλεισμό της Γάζας.

Στη διαδήλωση του Καϊρου, έξω από την έδρα της Ένωσης Δημοσιογράφων, συμμετείχαν ισλαμιστές, αριστεροί και εθνικιστές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή