Με σκληρές κυρώσεις προειδοποίησε τη Ρωσία ο Σολτς σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία

Υπόσχεται στην Ουκρανία πρόσθετη οικονομική βοήθεια
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 17:19
UPD:17:32
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε  ξανά τη Ρωσία με σκληρές κυρώσεις σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα τόνισε και την ανάγκη του διαλόγου για την επίλυση της κρίσης.

«Σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης, είμαστε έτοιμοι για πολύ εκτεταμένες και αποτελεσματικές κυρώσεις σε συντονισμό με τους συμμάχους μας», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος  στο Κίεβο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντομίρ Ζελένσκι.

 «Εάν η Ρωσία παραβιάσει ξανά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ξέρουμε τι να κάνουμε», είπε ο Σολτς .

Ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως είναι σαφές στη γερμανική κυβέρνηση ότι ενδεχόμενηστρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα είχε σοβαρές πολιτικές, οικονομικές και γεωστρατηγικές συνέπειες για τη Ρωσία. Ο καγκελάριος τόνισε ότι κατά την αυριανή επίσκεψή του στη Μόσχα  θα καλέσει το Κρεμλίνο  να λάβει «σαφή βήματα για την αποκλιμάκωση της τρέχουσας έντασης». 

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σολτς «για την υποστήριξη», αλλά εξέφρασε τη λύπη του που δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτησή του για τη μορφή των κυρώσεων. «Ο καγκελάριος δεν απάντησε στην ερώτησή μου», τόνισε ο Ζελένσκι ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους.

Πρόσθετη οικονομική βοήθεια

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε στην Ουκρανία αύξηση της οικονομικής βοήθειας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίς το απόγευμα στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντομίρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία θα λάβει 150 εκατομμύρια ευρώ ως νέο δάνειο και άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ είναι επίσης διαθέσιμα από ένα  δάνειο που δεν έχει ακόμη εκταμιευτεί», ανακοίνωσε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Επισκέπτομαι την Ουκρανία σε πολύ κρίσιμες», είπε ο Σολτς. «Η Γερμανία βρίσκεται κοντά στο Κίεβο. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει δώσει στην Ουκρανία περισσότερη οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς δόθηκαν περισσότερα από δύο δισ. Ευρώ», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή