Τρίτη ημέρα ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 21:58
UPD:22:16

A- A A+

Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, με τη συμμετοχή και του πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, ο νέος απολογισμός περιλαμβάνει 345 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες. Νωρίτερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 57 άμαχοι http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1611041.htm .

Το μεσημέρι, και για περίπου τέσσερις ώρες η Χαμάς εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.

Από το Σάββατο, οπότε και άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση, δύο Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες της Χαμάς.

Στόχος της επίθεσης είναι να πέσει το καθεστώς της ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Χάιμ Ραμόν μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «10».

Κανένα κτήριο της Χαμάς δεν θα μείνει όρθιο στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Νταν Χάρελ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1611147.htm και ενώ η απειλή της χερσαίας επέμβασης εξακολουθεί να πλανάται. Από νωρίς σήμερα ο ισραηλινός στρατός κήρυξε «κλειστή στρατιωτική ζώνη» την περιοχή των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενος τον κίνδυνο εκτόξευσης παλαιστινιακών πυραύλων ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές. Σημειώνεται ότι το εν λόγω μέτρο λαμβάνεται συνήθως πριν την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε νέα έκκληση για τερματισμό των βιαιοτήτων, ζητώντας από τους ηγέτες όλου του κόσμου να αναλάβουν άμεσα δράση προς αυτήν την κατεύθυνση http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1611233.htm .

«Οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι το Ισραήλ ενεργεί για την υπεράσπιση των εδαφών του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντροου, υπερασπιζόμενος τις επιδρομές των Ισραηλινών καθώς τις θεωρεί απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1611166.htm . Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η επικεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας Κοντολίζα Ράις είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Μπαν και ηγέτες διαφόρων χωρών σε μια προσπάθεια να επανέλθει η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1611163.htm .

Από πλευράς ΕΕ, αποφασίστηκε η σύγκληση άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των «27» προκειμένου να συντονίσουν την ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1611237.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή