Βραβεία Γκόγια: «Το Καλό Αφεντικό» σάρωσε στα ισπανικά Όσκαρ

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 00:39
UPD:01:07
A- A A+

Η ταινία «Το Καλό Αφεντικό» (The Good Boss) του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα, με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, σάρωσε στα 36α βραβεία Γκόγια (Goya Awards), γνωστά και ως ισπανικά Όσκαρ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Palau De Les Arts, στη Βαλένθια.

Η κωμωδία που σατιρίζει την εταιρική νοοτροπία, απέσπασε 6 βραβεία, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, καλύτερου ηθοποιού, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής (Zeltia Montes) και Καλύτερου Μοντάζ (Vanessa L. Marim).

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ αφιέρωσε τη νίκη στη γυναίκα του, Πενέλοπε Κρουζ. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβειο στην Πενέλοπε. Είναι η γυναίκα που αγαπώ, σέβομαι, θαυμάζω και γιορτάζω κάθε μέρα» είπε ο 52χρονος Ισπανός ηθοποιός.

Ο Μπαρδέμ κατέκτησε το 18ο βραβείο της ερμηνευτικής του καριέρας και είναι υποψήφιος και για Όσκαρ για το φιλμ Being the Ricardos. Υποψηφιότητα στα Όσκαρ απέσπασε και η σύζυγός του, Πενέλοπε Κρουζ για το ισπανικό φιλμ «Παράλληλες Μητέρες».

Στη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν με πέντε βραβεία οι ταινίες «Μαϊσαμπέλ» και «Οι νόμοι των συνόρων».

Η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ κατέκτησε το πρώτο Διεθνές βραβείο Γκόγια στην ιστορία των ισπανικών κινηματογραφικών βραβείων.

Πρόκειται για τη νέα κατηγορία των Γκόγια που αναγνωρίζει «τις προσωπικότητες που συνεισφέρουν στον κινηματογράφο ως μια τέχνη που ενώνει τις κουλτούρες και τους θεατές από όλο τον κόσμο». Το βραβείο στην 52χρονη ηθοποιό απονεμήθηκε για το γεγονός ότι «είναι μια εξαιρετική φιγούρα στον κινηματογραφικό κόσμο» και «μια ηθοποιός που έχει υποδυθεί αξέχαστους χαρακτήρες που είναι ήδη κομμάτι της ανάμνησης και του παρόντος μας», όπως είχε αναφέρει νωρίτερα η Ακαδημία.

Προτεινόμενα για εσάς