Ο Ολυμπιακός νίκησε την ισάξιά του ΑΕΚ

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 21:42
UPD:21:52
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής, επικρατώντας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» της ισάξιάς του ΑΕΚ και διατηρώντας τη διαφορά των 9 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ η Ένωση έχασε κι άλλο έδαφος ενόψει των πλέι οφ.

Ο αγώνας κρίθηκε από το γκολ που σημείωσε με διπλή προσπάθεια ο Εμβιλά στο 84ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είχε τις στιγμές και τις ευκαιρίες της αλλά δεν ήταν αποτελεσματική και «κάθισε» όταν κουράστηκε ο εξαιρετικός Άμραμπατ. 

H ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο 6΄ σε αντεπίθεση, όμως ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να πιάσει σωστά την κεφαλιά στο γύρισμα του Αμραμπατ. Ακολούθησε στο 10΄ η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Μπουχαλάκη να βρίσκει ωραία μέσα στην περιοχή τον Μαντί Καμαρά, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Χατζισαφί και η μπάλα, αφού σηκώθηκε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. 

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ο «Δικέφαλος» πλησίασε αρκετές φορές τα καρέ του Βατσλίκ, κέρδισε αρκετά «στημένα» (φάουλ και κόρνερ), αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρία, με εξαίρεση ένα σουτ του -κορυφαίου του γηπέδου- Αμραμπατ στο 37΄ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός είχε μια αξιόλογη φάση στο 52΄, με κεφαλιά του Τικίνιο από σέντρα του Λαλά που μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Στο 57΄, από άτσαλη απομάκρυνση του Παπασταθόπουλου, ο Ανσαριφάρντ έπιασε με τη μία πολύ δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και στα χέρια του Βατσλίκ. 

Η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ στο 65΄, όταν σε βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι προς τον Ανσαριφάρντ ο Μανωλάς προσπάθησε να διώξει, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα (με τον Βατσλίκ να έχει βγει από τα δοκάρια και να μην προλαβαίνει), αλλά τελικά πέρασε «ξυστά» από τη ρίζα του δοκαριού.

Τελικά, η Ιστορία του αγώνα γράφηκε στο 84΄: από κόρνερ του Βαλμπουενά η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Εμβιλά σούταρε, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο Γάλλος μέσος ξαναβρήκε στο δρόμο την μπάλα και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα με το… γόνατο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις