Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 07:33
UPD:07:34
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας θα αναβιώσει η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Της 21χρονης φοιτήτριας, την οποία βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν από τα βράχια στους Πεύκους της Ρόδου, ένας 20χρονος από την Ρόδο και ένας 19χρονος αλβανικής καταγωγής, τον Νοέμβριο του 2018.

Πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον 15 χρόνια για τον βιασμό, την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.

Οι απολογίες

Στην απολογία του ο Ροδίτης κατηγορούμενος, στο σπίτι του οποίου βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα η φοιτήτρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ισχυρίστηκε ότι δεν βίασε και δεν σκότωσε την 21χρονη, η οποία «το έπαιζε λίγο δύσκολη και ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί».

Χωρίς να νιώθει τύψεις για όσα υπέστη η φοιτήτρια, καθώς όπως είπε «εγώ δεν έκανα τίποτα», ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός του μετά την ερωτική επαφή που είχε με το θύμα, «όταν εκείνη του δήλωσε ότι εγώ ήμουν ερωτικά καλύτερος  άρχισε να τη χτυπά με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ό,τι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του έλεγα να την πάμε στο νοσοκομείο».

Ωστόσο, παρόλο που παραδέχτηκε ότι ο ίδιος οδηγούσε, είπε στους δικαστές ότι «κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγα στα βράχια».

Το ίδιο σενάριο αλλά με άλλο... πρωταγωνιστή εξιστόρησε στην απολογία του ο συγκατηγορούμενός του...

Η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και για τους δύο.

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα την βίαζαν. Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε κι εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν. Η σθεναρή αντίσταση της κοπέλας, πυροδότησε τον θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι σκέφθηκαν ότι η Ελένη, αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή