Κυπριακό διάβημα στο Ισραήλ για τον εμβολισμό του «Dignity»

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 11:03
UPD:13:35

O υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκος Κυπριανού δήλωσε ότι το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πλοίο και παράλληλα ζήτησε από την κυπριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να επικοινωνήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση.

A- A A+

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τις ισραηλινές αρχές για τον εμβολισμό του πλοίου «Dignity» προβαίνει η Λευκωσία, ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, καθώς όπως επισημάνθηκε, «χωρίς λόγο τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή Κυπρίων» που επέβαιναν στο πλοίο.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πλοίο και παράλληλα ζήτησε από την κυπριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να επικοινωνήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση.

«Το DIGNITY δεν είναι υπό κυπριακή σημαία, αλλά έφυγε από την Κύπρο και μεταφέρει Κύπριους πολίτες, γι' αυτό και θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα και να ενημερωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε», τόνισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την έκπληξή του για την ενέργεια του ισραηλινού ναυτικού να εμβολίσει το πλοίο, σημειώνοντας πως είναι γνωστό ποιοι επιβαίνουν σ' αυτό και τι μεταφέρει.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή