Τη Δευτέρα η απόφαση του CAS για την Βαλίεβα

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 14:26
UPD:14:28
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Την προσεχή Δευτέρα (14/2) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) της Λοζάνης για την Καμίλα Βαλίεβα, που βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας τον Δεκέμβριο.

«Μετά την ακρόαση, η αρμόδια επιτροπή θα συζητήσει και θα προετοιμάσει την απόφασή της. Αναμένεται ότι η απόφαση αυτή, θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους το απόγευμα της Δευτέρας», αναφέρθηκε.

Η 15χρονη Βαλίεβα είχε δώσει δείγμα στη RUSADA στη διάρκεια του ρωσικού πρωταθλήματος, στην Αγία Πετρούπολη στις 25 Δεκεμβρίου. Η ουσία που εντοπίστηκε είναι η τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για τη στηθάγχη και έχει απαγορευτεί από το 2014, επειδή προάγει την κυκλοφορία του αίματος.

Η RUSADA αρχικά απέκλεισε προσωρινά την Βαλίεβα, η οποία στέφθηκε Ολυμπιονίκης την προηγούμενη ημέρα με την ρωσική ομάδα, αλλά η αθλήτρια άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της.

Η Βαλίεβα μετέχει και στα ατομικά αγωνίσματα, που ξεκινούν στο Πεκίνο την Τρίτη (15/2).

Η απόφαση είναι πολύ σημαντική επειδή θα μπορούσε, εκτός των άλλων, να επηρρεάσει την κατάταξη στο ομαδικό μετά τη νίκη της Ρωσίας, που αγωνίζεται υπό ουδέτερη σημαία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις