Η Μπαρτσελόνα ξόδεψε πάνω από 500 εκατ. ευρώ για το νέο MSN

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 09:43
UPD:09:45
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

MSN. Τρία γράμματα, ένα για κάθε σπουδαίο αστέρι που μαζί συνέθεσαν την πιο επιδραστική επιθετική τριπλέτα των τελευταίων δεκαετιών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ οδήγησαν τους Καταλανούς στην κορυφή και προσέφεραν μοναδικές στιγμές στους φίλους των Μπλαουγκράνα. 

Η μοναδική αυτή τριάδα... διαλύθηκε το καλοκαίρι του 2017, όταν η Παρί αγόρασε τον Νεϊμάρ αντί 222 εκατομμυρίων ευρώ και κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα αγωνιστικά προβλήματα του συλλόγου.

Η διοίκηση της Μπάρτσα στην προσπάθειά της να χτίσει ένα νέο MSN έχει ξοδέψει ανεπιτυχώς μέχρι και σήμερα 500 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές! Ο πανικός και η έλλειψη υπομονής οδήγησαν το κλαμπ σε κινήσεις δίχως λογική, οι οποίες συνέβαλλαν τα μέγιστα στην δημιουργία του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η Μπαρτσελόνα αγόρασε τον Ουσμάν Ντεμπελέ, τον Φιλίπε Κοουτίνιο και τον Ντεολοφέου. 287 εκατομμύρια ευρώ έγραψε ο... λογαριασμός. Κανείς από αυτούς τους τρεις δεν μπόρεσε να προσφέρει ανάλογα με το κόστος της μεταγραφής του και κατά γενική ομολογία ήταν μια τριάδα αποτυχημένων κινήσεων.

Την επόμενη χρονιά δαπανήθηκαν 41 εκατομμύρια ευρώ για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, Μάλκομ. Πέρασε και δεν ακούμπησε. Την σεζόν 2019-2020, ο Αντουάν Γκριζμάν έγινε κάτοικος Βαρκελώνης αντί 120 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και ο Μπρέθγουειτ με 20 εκατομμύρια. Οι προσδοκίες για τον Γκριζμάν ήταν τεράστιες λόγω και των εκπληκτικών εμφανίσεων του με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά ο Γάλλος επιθετικός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και γρήγορα αποτέλεσε παρελθόν. 

Πέρσι ξοδεύτηκαν 31 εκατομμύρια ευρώ για τον Τρινκάο ενώ φέτος η Μπαρτσελόνα αγόρασε τον Φεράν Τόρες από την Σίτι με 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απέκτησε ως ελεύθερο τον Ομπαμεγιάνγκ και ως δανεικό τον Αντάμα Τραορέ.

Το συνολικό ποσό ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Πάνω από 500 εκατομμύρια, δηλαδή, για ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν επίπεδο την Μπαρτσελόνα και να δημιουργήσουν μία νέα... υπερηχητική τριάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις