Ria Novosti: Ρώσοι διπλωμάτες εγκαταλείπουν την πρεσβεία στο Κίεβο

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 09:00
UPD:09:03
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
A- A A+

Διπλωμάτες και υπάλληλοι της Ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο  άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ουκρανία, δήλωσε  επίσημη πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στο πλαίσιο της εκκένωσης που ανακοινώθηκε επίσημα από μια σειρά δυτικών χωρών, αυτό υποδηλώνει ότι η Μόσχα αποφάσισε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ελίζαμπεθ Τρας

«Η ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο λειτουργεί κανονικά, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για μερική εκκένωση, αλλά ένα τέτοιο θέμα εξετάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε νωρίτερα στο RIA Novosti ο ακόλουθος Τύπου της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στο Κίεβο, Ντένις Γκολένκο.

Σχέδια εκκένωσης μέρους των υπαλλήλων της πρεσβείας τους λόγω της κλιμάκωσης της έντασης, είχαν ανακοινώσει προηγουμένως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Αυστραλία.

Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσική Ομοσπονδία για σχέδια κλιμάκωσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία. Η Μόσχα το αρνείται κατηγορηματικά και υποστηρίζει ότι η κλιμάκωση χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή