Δεν αγαπούν όλοι τον Γιούργκεν Κλοπ

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 11:00
Pool via REUTERS/LEE SMITH
A- A A+

Μπορεί να κέρδισε το βραβείο ως ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο για δύο συνεχόμενες χρονιές (2019, 2020), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είναι συμπαθητικός σε όλους.

Φυσικά, ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ είναι ένας από τους πιο αγαπητούς προπονητές, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό πώς πάνε τα πράγματα: όσο είσαι ηττημένος είναι δύσκολο να βρεις εχθρούς, αλλά όταν αρχίσουν οι επιτυχίες προκύπτουν κριτικές...

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέσα σε δύο σεζόν η Λίβερπουλ του Κλοπ κατάκτησε πρώτα το Champions League και μετά τερμάτισε «νηστεία» 30 ετών στην Premier League, είναι επιτεύγματα αρκετά για να λάβει κι εκείνος κάποια... βέλη, όπως συμβαίνει σε όλους τους εξίσου διάσημους συνάδελφούς του.

Ένα απ΄ αυτά προέρχεται από πρώην παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Περίεργο, δεδομένου ότι οι παίκτες που έχουν συνεργαστεί με τον Κλοπ συνήθως τον περιγράφουν σχεδόν ως δεύτερο πατέρα. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τον Άντριαν Ράμος, ο οποίος βρέθηκε να μοιράζεται τα αποδυτήρια με τον Γερμανό στη χειρότερη προπονητική σεζόν του στο «Signal Iduna Park».

Και όπως είπε στο Goal, ο Κολομβιανός είχε πολλά προβλήματα σχετικά με τον προπονητή. «Με ήθελε πολύ στην ομάδα, αλλά ήταν μια καταστροφική σεζόν, ένιωθα ότι καταλήξαμε σε λάθος ταινία». Και το γεγονός ότι για λίγες μέρες η Μπορούσια ήταν έστω και τελευταία στη βαθμολογία λέει πολλά. Σε εκείνο το σημείο για τον Ράμος, που επέστρεψε στην Αμέρικα Κάλι, δεν υπήρχαν πάρα πολλές ευκαιρίες», ισχυρίστηκε.

«Δυστυχώς, μετά από μερικούς αγώνες ουσιαστικά δεν έπαιξα πια. Ο Κλοπ εμπιστευόταν περισσότερο τους άλλους παίκτες. Είπε ότι δεν προπονήθηκα αρκετά καλά. Μόλις με απέκλεισε από την ομάδα για τεχνικούς λόγους, αισθάνθηκα πικρία. Δεν ένιωθα καλά, αλλά δεν ήμουν ο μόνος σε αυτή τη φόρμα».

Και ο Ράμος κατέληξε: «Υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να δεις το γκολ ούτε στην προπόνηση. Αυτό με κάνει χειρότερο παίκτη από τους άλλους; Όχι, είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Και παρόλο που έμαθα πολλά από τον Κλοπ, ένιωσα την εμπιστοσύνη του μόνο στην αρχή».

Αυτή πάντως δεν είναι ακριβώς η περιγραφή που δίνουν οι περισσότεροι πρώην ποδοσφαιριστές του Γερμανού γι΄ αυτόν...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις