Τα «ελιξίρια ομορφιάς» ήταν ναρκωτική ουσία DMT - Στο φως εργαστήριο παρασκευής της

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 13:55
UPD:14:03
http://www.astynomia.gr/
A- A A+

«Εργαστήριο» παρασκευής της ναρκωτικής ουσίας διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) εντοπίστηκε στον Βύρωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την H.S.I. (Homeland Security Investigation) της πρεσβείας των ΗΠΑ, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου, στου Ζωγράφου, 31χρονη Ελληνίδα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ συγκατηγορούμενοί της είναι 28χρονη αλλοδαπή και 48χρονος Έλληνας.

Ειδικότερα, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορουμένων της, 21- δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν 26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους 910 γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT), ουσία που ανήκει στα εντερογενικλα και ψυχεδελικόά φάρμακα, με κύρια αποτελέσματά του την αλλοίωση της συνείδησης, τη διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος και την αντιληπτική παραμόρφωση.

HTTP://WWW.ASTYNOMIA.GR/

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στον Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

78 γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT), συνολικού βάρους 2 κιλών και 402 γραμμ.

22 φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους 7 κιλών και 668 γραμμ.

80 συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους 3 κιλών και 15 γραμμ.

6.600 ευρώ

102 φιαλίδια

100 καπάκια δοσομετρητές

πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων

αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και

δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή