ΠΑΣΟΚ: Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 15:58
A- A A+

Toυς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και τον εμβολισμό του σκάφους «Dignity» της οργάνωσης «Free Gaza» - «Ελευθερώστε τη Γάζα» από το ισραηλινό ναυτικό καταδίκασε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ απευθύνει έκκληση προς το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης, άμεση σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας και επιστροφή στο δρόμο του ειρηνικού διαλόγου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η κ. Καρακλιούμη, οφείλει επιτέλους να δραστηριοποιηθεί και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, οφείλει να κινητοποιήσει αποφασιστικά τους εταίρους μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο σημείο αυτό η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητα και του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών στο πλαίσιο της προετοιμασίας πρωτοβουλιών εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Όπως διευκρίνισε, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου ¶μρ Μούσα, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Μιγκέλ ¶νχελ Μορατίνος, και με τους Συμπροέδρους της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη Μέση Ανατολή, τον Νορβηγό υπουργό Εξωτερικών, Γιόνας Γκαρ Στόρε, και τον Πιέρο Φασίνο με τους οποίους διερεύνησε διεξοδικά τις δυνατότητες παρέμβασης εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην κρίση. Οι επαφές του κ. Παπανδρέου με παράγοντες της διεθνούς κοινότητας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή