Η Μπουντεσλίγκα εξετάζει φορμάτ με πλέι οφ

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 14:07
UPD:14:37
REUTERS/POOL
A- A A+

«Φυσικά, το πρωτάθλημα θα ήταν πιο ελκυστικό αν υπήρχε περισσότερος ανταγωνισμός στην κορυφή. (…) Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες για μένα. Αν τα πλέι οφ μας ευνοούν, τότε θα μιλήσουμε για τα πλέι οφ».

Με αυτές τις φράσεις, η νέα πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας (DFL), Ντονάτα Χόπφεν, άνοιξε μια συζήτηση για το θέμα των πλέι οφ στο γερμανικό πρωτάθλημα, μιλώντας το περασμένο σαββατοκύριακο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

Πλέον, σύμφωνα με το επίσης έγκυρο Kicker, αυτό το έργο θα μπορούσε να επιταχυνθεί, αφού και η Μπάγερν Μονάχου, νικήτρια των 10 από τα 12 τελευταία πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα εννέα στη σειρά, συντάχθηκε με την πρόταση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του βαυαρικού συλλόγου Όλιβερ Καν, μάλιστα, δεν έχει κλείσει τις πόρτες στην υπόθεση: «Βρίσκω συναρπαστικό να σκέφτομαι νέα μοντέλα, όπως τα πλέι οφ για την Μπουντεσλίγκα», δήλωσε ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής τερματοφύλακας.

«Ένα σχήμα στην Μπουντεσλίγκα με ημιτελικούς και τελικούς θα σήμαινε περισσότερο ενθουσιασμό για τους φιλάθλους. Θα είχε νόημα, λοιπόν, να παίξουμε με μια τέτοια ιδέα. Εμείς στη Μπάγερν είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Ένα νέο φορμάτ θα τεθεί επίσης σε ισχύ στο Champions League από το 2024 κι έχουμε μεγάλες ελπίδες», κατέληξε ο Καν.

Ενώ η Μπάγερν μπορεί να είναι ο σύλλογος που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση με τα πλάι οφ που θα κρίνουν το νικητή του τίτλου, η θέση των Βαυαρών θα μπορούσε επίσης να κάνει τις περισσότερες ομάδες να αλλάξουν γνώμη, αφού μέχρι στιγμής τάσσονται ενάντια στην ιδέα.

Όπως εξηγεί το Kicker, η συντριπτική πλειονότητα των συλλόγων εντός της Μπουντεσλίγκα είναι ενάντια στην ιδέα των πλέι οφ, συμπεριλαμβανομένων  αξιωματούχων όπως οι Ρούντι Φέλερ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Μάρκους Κρέσε (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) ή Ντιρκ Ζίνγκλερ (Ουνιόν Βερολίνου).

Εν τω μεταξύ, η DFL διευκρίνισε μιλώντας στο Kicker: «Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν διαφορετικές ιδέες σχετικά με τη μορφή του πρωταθλήματος, αλλά προς το παρόν απέχουν πολύ από μια απόφαση και ακόμη λιγότερο από το να εφαρμοστούν. Η DFL θα προετοιμάσει προσεκτικά αυτή τη διαδικασία ανοιχτής συζήτησης και θα την οδηγήσει μαζί με τους συλλόγους τους επόμενους μήνες».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις