Μαγκρέμπ: «Να τερματιστεί η βάρβαρη επίθεση» στη Γάζα

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 19:59
A- A A+

Έκκληση για «τον τερματισμό της βάρβαρης» ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυναν οι επικεφαλής της διπλωματίας των πέντε χωρών του Μαγρέμπ, μετά από σύνοδο στην Τρίπολη της Λιβύης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλγερίας, της Λιβύης, του Μαρόκου, της Μαυριτανίας και της Τυνησίας υπογράμμισαν την αναγκαιότητα «του άμεσου τερματισμού της βάρβαρης και αποτρόπαιας επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα καθώς και την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας σε όλες τις μορφές της στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας» αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωσή τους.

Ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Αμπτελραχμάν Σαλχάμ διευκρίνισε ότι «η συμβουλευτική σύνοδος είχε σκοπό να υιοθετηθεί μια κοινή θέση των χωρών του Μαγρέμπ» πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κάιρο.

Ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα δεν ήταν σε θέση να πει εάν οι χώρες του Μαγρέμπ αποδέχονται ή όχι την διεξαγωγή έκτακτης αραβικής συνόδου, θέμα για το οποίο φαίνεται να υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων, προς το παρόν, μεταξύ των αραβικών χωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή