Δώδεκα τραυματίες σε επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 12:53
UPD:13:54
DARPA
A- A A+

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone που είχε στόχο αεροδρόμιο στη νότια πόλη Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι αρχές κατέστρεψαν το drone, ωστόσο οι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα, σύμφωνα με το Al Arabiya, το οποίο επικαλείται στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία.

Η εναέρια κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στο αεροδρόμιο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ταξιδιώτες και εργαζόμενοι διάφορων εθνικοτήτων, όπως ανέφεραν δύο ανακοινώσεις της κυβέρνησης που μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μαχητές Χούθι της Υεμένης έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει drones για να επιτεθούν στη Σαουδική Αραβία στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της Abha.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στον πόλεμο της Υεμένης πρόσφατα, όπου ο συνασπισμός ηγείται μιας εκστρατείας βομβαρδισμού κατά των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν την Τετάρτη για να συζητήσει τον πόλεμο στην Υεμένη, μεταξύ άλλων θεμάτων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή