Στα ημιτελικά του Κυπέλλου με Μασούρα ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 21:03
UPD:10/02/2022 01:35
INTIME SPORTS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στην παράταση με 3-1 επί του Παναιτωλικού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν το… έμφραγμα χάρη στον Γιώργο Μασούρα, που μπαίνοντας αλλαγή στο β΄ ημίχρονο σκόραρε το 2-1 στις καθυστερήσεις κι οδήγησε το ματς στην παράταση, όπου σκόραρε και πάλι για το 3-1 και την πρόκριση.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης η πειραϊκή ομάδα θα παίξει με το νικητή της συνάντησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονταν ένα γρήγορο γκολ και το βρήκαν νωρίς χάρη στο εκρηκτικό ξεκίνημά τους, που είχε εκφραστή τον Φαντιγκά: ο νεαρός Γάλλος, στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός, είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη στο 3ο λεπτό και άνοιξε το σκορ στο 6ο με διαγώνιο σουτ από ασίστ του Καρβάλιο.

Το γρήγορο γκολ άνοιξε το ρυθμό του αγώνα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω: στο 15΄ κεφαλιά του Ελ Αραμπί έδιωξε ο Ανέστης, στο 17΄ σουτ του Μεντόσα μπλόκαρε ο Τζολάκης, στο 19΄ δυνατό σουτ του Βρουσάι μάζεψε ο Ανέστης, στο 41΄ σουτ του Νταγκό μάζεψε ο Τζολάκης, ενώ στο 45΄ εξαιρετικό σουτ του Καρβάλιο έφυγε μόλις άουτ.

Στο 66΄ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια καλή ευκαιρία, όταν κοντινό σουτ του Λόπες έδιωξε ο Ανέστης και στην εξέλιξη της φάσης σούταρε ο Τικίνιο, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να μπλοκάρει.

Όσο παρέμενε το 1-0 ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη φωτιά και «κάηκε» στο 85΄, καθώς ο έμπειρος και ικανός σκόρερ Καρέλης βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να εκτελέσει τον Τζολάκη. Το παιχνίδι όμως είχε δρόμο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας έκανε το 2-1.

Τελικά, ο άνθρωπος που έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του ήταν κι εκείνος που την κέρδισε: στο 115΄ ο διεθνής επιθετικός  πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και νίκησε με σουτ για δεύτερη φορά τον Ανέστη, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις