Χανιά: Επτά συλλήψεις για την υπόθεση των ύποπτων θανάτων σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 17:22
UPD:17:25
INTIME NEWS/Image Online
A- A A+

Για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στα Χανιά, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, επτά άτομα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη αστυνομική προανάκριση που αφορούσε στη διερεύνηση ύποπτων θανάτων ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή του δήμου Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από 5-5-2009 έως 5-5-2021, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36 Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Εν συνεχεία, στις 4 Φεβρουαρίου εκδόθηκαν από τον ανακριτή Χανίων τα σχετικά εντάλματα σύλληψης, σε εκτέλεση των οποίων αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα τα εν λόγω επτά άτομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα 105.855 ευρώ και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, που κατηγορύνται και για παράβαση του Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφία και χορήγηση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, θα οδηγηθούν στον ανακριτή Χανίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή