ΜέΡΑ25: «Δήθεν» μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, που επιδοτούν τους ολιγάρχες

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 13:24
UPD:14:09
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

«Νέα μέτρα δήθεν στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για τον μήνα Φεβρουάριο, καθώς όπως φαίνεται το φαινόμενο της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης δεν είναι τόσο προσωρινό και παροδικό, όπως διατεινόταν στην αρχή της εκδήλωσής του η κυβέρνηση», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Όπως υποστηρίζει, «τα μέτρα όμως και πάλι που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας εμπεριέχουν τις γνωστές επιδοτήσεις της ενέργειας και μάλιστα με οριζόντιο τρόπο (χωρίς δηλαδή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια), επιδοτήσεις δηλαδή ουσιαστικά των υπερκερδών των ολιγαρχών στον χώρο της ενέργειας και όχι των χειμαζόμενων καταναλωτών».

«Η Μητσοτάκης ΑΕ δεν επιδοτεί στην πραγματικότητα ούτε τα νοικοκυριά ούτε και τις επιχειρήσεις. Επιδοτεί 5 ολιγάρχες παρόχους και την ιδιωτικοποιημένη πια ΔΕΗ. Ένα καρτέλ δηλαδή που έχει στηθεί στον χώρο της ενέργειας, η δύναμη του οποίου να κερδοσκοπεί δεν "σπάει" με περαιτέρω στήριξη στο ίδιο το καρτέλ», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Αντιθέτως πρέπει άμεσα να καταργηθεί το Χρηματιστήριο της Ενέργειας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει τη δυνατότητα σε 5 παρασιτικούς ολιγάρχες να τζογάρουν τις τιμές του ρεύματος και να κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση και μείωση στους λογαριασμούς, η οποία δεν θα είναι και προσωρινή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή