Βέλγιο: 13 συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής στην Αμβέρσα

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 11:16
UPD:11:21
EPA/OLIVIER HOSLET
A- A A+

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα ως ύποπτα μέλη ισλαμιστικής τρομοκρατικής ομάδας σε επιχείρηση στην Αμβέρσα την Τρίτη.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν για διάδοση τζιχαντιστικής προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και η αστυνομία είπε ότι δεν ήταν σαφές εάν είχαν συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης. Περίπου 100 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε 13 διαφορετικές διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

«Πρόκειται για άτομα που θεωρούνται ύποπτα ότι ανήκουν σε σαλαφιστικό κίνημα. Και έτσι, στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια ανοιχτή υπόθεση για τρομοκρατία», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και «αρκετούς μήνες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι 13 θα εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στην Αμβέρσα εντός 48 ωρών, όταν θα ληφθεί απόφαση για το αν θα προχωρήσουν οι κατηγορίες.

«Δεν συλλαμβάνουμε ανθρώπους χωρίς λόγο. Εάν συλληφθούν, είναι επειδή υπάρχουν ήδη στοιχεία στον φάκελο που αξίζουν να επαληθευτούν ή να διερευνηθούν περαιτέρω», είπε ο εκπρόσωπος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή