5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 09:28
UPD:09:43
A- A A+

1. Μέτρα για την ενέργεια: Ίδιο μοντέλο, μικρότερη επιδότηση
Τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τον Φεβρουάριο έναντι της ενεργειακής ακρίβειας ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Όπως έχει ήδη γράψει η «Ν», όσον αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών θα συνεχιστεί η εφαρμογή του μοντέλου του Ιανουαρίου, με επιδότηση μόνο των παροχών κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο E1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές) ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου. Διαβάστε εδώ.

2. Χρ. Σταϊκούρας: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά
Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά καθώς ο χώρος που υπήρχε έχει καλυφθεί από τις αποφάσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ ενώ δεν αποκλείεται μέρος του κόστος των μέτρων στήριξης για την ενέργεια να χρειαστεί να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό τους επόμενους μήνες επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Διαβάστε εδώ.

3. Το μεγάλο τραπέζι του Πούτιν
Ένα τεράστιο …τραπέζι στο Κρεμλίνο και μια λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ στον Λευκό Οίκο! Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν από τη μία πλευρά, και του Γερμανού καγκελάριου Ολαφ Σολτς με τον Τζο Μπάιντεν, από την άλλη. Διαβάστε εδώ.

4. Η ΕΕ χαρακτηρίζει σήμερα «πράσινη» την πυρηνική ενέργεια
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται σήμερα να αποφασίσει την ταξινόμηση της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου ως βιώσιμων  μορφών ενέργειας. «Η Επιτροπή της ΕΕ δεν θα κάνει σημαντικές αλλαγές στο προσχέδιο της. Δεν θα ξαναγράψουμε το κείμενο» δήλωσε η Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Μέιριντ Μακ Γκίνες σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Politico. Διαβάστε εδώ.

5. Τελειώνει η φάση της «πλήρους» πανδημίας;
Μιλώντας στους Financial Times, ο Άντονι Φάουτσι προέβλεψε ότι ένας συνδυασμός εμβολιασμών, θεραπειών και προηγούμενης μόλυνσης θα κάνει σύντομα τον ιό πιο διαχειρίσιμο.  Ωστόσο, δεν έκανε λόγο για ενδημική φάση του ιούΜίλησε για την πιθανότητα σύντομα να φτάσει σε μια «ισορροπία», όπου η κυβέρνηση δεν χρειάζεται πλέον να δίνει τόσο μεγάλη προσοχή στα επίπεδα μόλυνσης. Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή