Κίνα: Νέο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού δίνει αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 15:05
UPD:20:20
REUTERS/TINGSHU WANG
A- A A+

Τόσο γρήγορο όσο ένα τεστ αντιγόνου, αλλά εξίσου ακριβές όπως ένα τεστ PCR; Κινέζοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν αναπτύξει ένα τέτοιο τεστ για τον κορωνοϊό. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη παρουσίασαν το νέο τεστ στο περιοδικό "Nature Biomedical Engineering".

Το γενετικό υλικό εξετάζεται μικροηλεκτρονικά σε δοκιμαστικά στικ και το ακριβές αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Οι επιστήμονες διαβεβαίωσαν ότι ο ηλεκτρομηχανικός βιοαισθητήρας είναι φορητός και παρέχει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα δοκιμής μέσα σε τέσσερα λεπτά. Η νέα μέθοδος είναι γρήγορη, εύκολη στη χρήση και πολύ ακριβής.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές πήραν δείγματα από 33 μολυσμένους με κορωνοιό στη Σαγκάη και τα ανέλυσαν με τον αισθητήρα τους. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν δοκιμές PCR ,που θεωρούνται το απόλυτο  πρότυπο για όσον αφορά την ακρίβεια, αλλά αποδίδουν αποτέλεσμα μόνο μετά από αρκετές ώρες. Τα αποτελέσματα του νέου τεστ συμφωνούσαν «απόλυτα» με αυτά των δοκιμών PCR, ανέφεραν  οι ερευνητές.

«Ακόμα και στο σπίτι»

Για να διασταυρώσουν τους ελέγχους, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης δείγματα από άτομα που δεν είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Εκτός από τα υγιή άτομα που δοκιμάστηκαν, συμπεριλήφθηκαν και ασθενείς με γρίπη. Σύμφωνα με τη μελέτη, δεν υπήρξαν ψευδώς θετικά αποτελέσματα από τη νέα διαδικασία δοκιμής. Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα ότι το τεστ τους θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά και στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια, σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης ή «ακόμη και στο σπίτι».

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κιτ δοκιμών κορωνοϊού στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λαϊκή Δημοκρατία εξήγαγε τεστ  αξίας 1,6 δισ. δολαρίων μόνο τον Δεκέμβριο - μια αύξηση κατά  144 % σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή