Στα δικαστήρια οι γονείς του Άλκη και οι δύο φίλοι του που τραυματίστηκαν

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 11:18
UPD:12:31
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται το πρωί της Τρίτης οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την διάρκειας δύο ωρών απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ενώ προθεσμία για την Πέμπτη ώστε να απολογηθούν έλαβαν οι άλλοι οκτώ συλληφθέντες. 

«Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί»

Εν τω μεταξύ, το πρωί μίλησαν στον ΑΝΤ1 οι γονείς του Άλκη, με τον πατέρα του να τονίζει ότι η οικογένεια θεωρεί πως η «θυσία» του παιδιού της πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θεμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε, εκτιμώντας πάντως πως το αίτημα μοιάζει κάπως ουτοπικό.

Η μητέρα του Άλκη, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε από την πλευρά της: «Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό».

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, ο πατέρας του Άλκη είπε: «Βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή