Καραμανλής: «Είμαστε ευτυχείς για την ενίσχυση της βαλκανικής διάστασης της Ε.Ε.»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για την ένταξη της Βουλγαρίας στην κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2007 12:35
UPD:12:45
A- A A+

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε χθες από την κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας, χαρακτήρισε την ένταξη της βαλκανικής χώρας στην Ε.Ε. ως γεγονός εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για τη Βουλγαρία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για μένα να εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήρια και της καλύτερες ευχές μου εκ μέρους του ολόκληρου ελληνικού λαού για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο η προσχώρηση της Βουλγαρίας στην Ενωμένη Ευρώπη αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών των Βούλγαρων πολιτών και της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές αρχές και πρότυπα.

«Συμμεριζόμαστε τη μεγάλη χαρά σας για πολλούς λόγους. Ως χώρα της περιοχής, είμαστε ευτυχείς για την ενίσχυση της βαλκανικής διάστασης της Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στέλνει ενθαρρυντικό μήνυμα προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για τα σημαντικά θετικά αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, που είναι απαραίτητες για την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά κριτήρια και απαιτήσεις.

Αφού υπογράμμισε την πάγια υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η ελληνική Βουλή ήταν από τις πρώτες που επικύρωσε Συνθήκη Προσχώρησης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε., σε πανηγυρική συνεδρίαση παρουσία των προέδρων των δύο χωρών Γκεόργκι Παρβάνοφ και Τράιαν Μπασέσκου.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τις καινούργιες δυνατότητες για ευρύτερη και δυναμικότερη συνεργασία, οι οποίες ανοίγονται μπροστά μας. Ως γειτονικές χώρες μας απασχολούν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τώρα τα θέματα αυτά θα συζητούνται καλύτερα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι ενωμένες φωνές μας θα είναι ισχυρότερες», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε λέγοντας: «Περιμένουμε ανυπόμονα τη νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή