Πιο κοντά στη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 Ισπανία - Πορτογαλία

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 15:40
UPD:15:54
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
A- A A+

Ισπανία και Πορτογαλία πλησιάζουν λίγο περισσότερο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Βεβαίως, δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τελικώς τη διοργάνωση, αλλά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζήτησε από τις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες-μέλη να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα κι έτσι οι προσπάθειες των Λουίς Ρουμπιάλες και Φερνάντο Γκόμες, προέδρων της ισπανικής και πορτογαλικής ομοσπονδίας αντίστοιχα, απέδωσαν καρπούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, κατόπιν κοινής συμφωνίας με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια για τη συγκεκριμένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφασίζοντας να επικεντρωθεί στη διοργάνωση του EURO 2028, μαζί με την Ιρλανδία.

Για το ίδιο γεγονός ανυπομονεί πάντως και η Ιταλία, μετά την ώθηση του προέδρου της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να φέρει μια μεγάλη διοργάνωση στη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο, η υποψηφιότητα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας παραμένει η μόνη επιλογή για την UEFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Έτσι, γράφει η ισπανική Marca, θα εξασφαλιζόταν η υποστήριξη των 55 ευρωπαϊκών ενώσεων, όπως διευκρίνισε ο Τσέφεριν σε αρκετές περιπτώσεις: «Πρέπει να έχουμε υποψηφιότητα και η υποστήριξη θα είναι συνολική».

Εκτός από την ευρωπαϊκή στήριξη και οι αραβικές ομοσπονδίες ενέκριναν την ιβηρική υποψηφιότητα, χάρη στην παρουσία του Ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που βρέθηκε στο Ριάντ, ο Ρουμπιάλες και η ομάδα του δούλεψαν σκληρά και κέρδισαν υποστήριξη στην κούρσα της υποψηφιότητας, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά (2023) με την ανακοίνωση της χώρας ή των χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις