Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα Βουλγαρίας - Τουρκίας

Μόνο με βίζα η είσοδος των Τούρκων πολιτών μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2007 14:19
A- A A+

Προβλήματα και πολύωρες καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι πολίτες για την είσοδό τους στη Βουλγαρία μετά την ένταξη της τελευταίας στην Ε.Ε.. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στο συνοριακό σταθμό «Captain Adreevo», όπου σύμφωνα με το Sofia News Agency, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 700 οχήματα.

Ο λόγος είναι ότι, από χθες, οι Τούρκοι πολίτες χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία, καθώς η χώρα είναι πλέον κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι βουλγαρικές αρχές υποστηρίζουν ότι η Τουρκία είχε ενημερωθεί για τους νέους κανονισμούς τουλάχιστον έξι μήνες πριν, οπότε δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε κανέναν πολίτη, ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Βίζες -που θα εκδίδονται στη βουλγαρική πρεσβεία στα Σόφια και στο γενικό προξενείο της Μπίτολα (Μοναστήρι) ατελώς- χρειάζονται πλέον και οι κάτοικοι της πΓΔΜ, προκειμένου να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ στα σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας (της έτερης βαλκανικής χώρας που εντάχθηκε στην Ε.Ε.) οι τελωνειακοί υπάλληλοι αφαίρεσαν συμβολικά τη μπάρα που χωρίζει τις δύο χώρες, στη Σιλίστρα της βόρειας Βουλγαρίας, γιορτάζοντας την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή