«Πυρά» Πρωτόπαπα κατά της κυβέρνησης για το ωράριο των ιατρών

Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2007 18:10
A- A A+

Για προχειρότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, με αφορμή την πρόθεσή της να αναστείλει το Προεδρικό Διάταγμα για το ωράριο εργασίας των ιατρών.

Όπως τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας, με εντολή του γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων «επιχειρούν αυθαιρέτως, παρανόμως και παρά τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να εφαρμόσουν το παλαιό καθεστώς εφημερειών, ενώ έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή οι προβλέψεις του Π.Δ. 76/2005 που καθορίζουν εβδομαδιαίο όριο ωρών εργασίας για τους ιατρούς (ειδικευμένοι 48 ώρες - ειδικευόμενοι 58 ώρες)».

Επίσης όπως αναφέρει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας φέρνει εσπευσμένα και εκ των υστέρων -όπως επισημαίνει- τροπολογία την επόμενη Τρίτη στη Βουλή για την αναστολή εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος, «αφήνοντας τους νοσοκομειακούς ιατρούς να δουλεύουν σε ορισμένες περιπτώσεις 70 ώρες την εβδομάδα, κάτι που αποβαίνει εις βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες».

«Ταυτόχρονα», υπογραμμίζει ο κ. Πρωτόπαπας, «η κυβέρνηση εμπαίζει τους Ιατρούς μιλώντας για "κλαδική συλλογική σύμβαση", χωρίς όμως να δεσμεύεται για τίποτε συγκεκριμένο, ούτε για το οικονομικό και τις αμοιβές τους, ούτε για προσλήψεις, ούτε για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του Π.Δ.».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή