Ινδονησία: «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στον εντοπισμό του Boeing

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 09:30
A- A A+

Αντιμέτωπη με σφοδρές επικρίσεις βρίσκεται η κυβέρνηση της Ινδονησίας για τη μεγάλη καθυστέρηση στον εντοπισμό του Boeing 737 που αγνοείται εδώ και δύο ημέρες αλλά και την εσφαλμένη χθεσινή ανακοίνωση ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια και 12 επιζώντες επιβάτες.

Το αεροσκάφος της ινδονησιακής εταιρίας Adam Air είχε απογειωθεί από τη Σουραμπάγια της Ιάβας στις 07.59 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας με προορισμό την πόλη Μάναντο της νήσου Σουλαουέζι αλλά χάθηκε από τα ραντάρ μία ώρα πριν την προγραμματισμένη προσγείωση. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 102 άτομα εκ των οποίων και 11 παιδιά.

Ο πιλότος του Μπόινγκ 737-400 είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου τη στιγμή που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την περιοχή Μαμούζου, στο νότιο Σουλαουέζι και εκτιμάται ότι στη συνέχεια το Μπόινγκ συνετρίβη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους επαναλήφθηκαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή Μαζέν, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Πολεουάλι, απ` όπου είχε σταλεί το πρώτο σήμα κινδύνου, το οποίο είχε καταγράψει ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης.

Ο ινδονησιακός Τύπος επικρίνει έντονα σήμερα τις αρχές που έσπευσαν να ανακοινώσουν τον εντοπισμό του αεροσκάφους αλλά και τη διάσωση 12 επιβαινόντων με βάση τις μαρτυρίες κάποιων χωρικών.

Η Τζακάρτα Ποστ σημειώνει ότι «η αγωνία των συγγενών των επιβαινόντων μεγάλωσε με τις ψευδείς ειδήσεις», καθώς όλοι έψαχναν να δουν ποιοι είναι οι 12 επιζώντες.

Για «εθνικό σκάνδαλο» κάνει λόγο η Ρακιάτ Μερντέκα και διερωτάται πώς είναι δυνατόν όλη η ηγεσία της χώρας να «λέει ψέματα σε όλη την Ινδονησία;»

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή