Ν. Παππάς: Στον δημόσιο έλεγχο οι υποδομές και επιχειρήσεις της ύδρευσης και της ενέργειας

Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 07:31
UPD:07:33
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Οι κρίσιμες υποδομές και επιχειρήσεις, όπως αυτές της ύδρευσης και της ενέργειας, πρέπει να διατηρηθούν ή να επιστρέψουν υπό δημόσιο έλεγχο», αναφέρει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε χθεσότι ο έλεγχος της διοίκησης των εταιρειών ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και η εποπτεία τους οφείλουν να ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι «η χώρα δεν μπορεί να πλέει σε μεταμνημονιακά απόνερα» και προσθέτει ότι η Πολιτεία οφείλει «να διαφυλάξει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών (απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό και το ρεύμα), να λαμβάνει πολιτικές υπέρ της κοινωνίας (κοινωνικά τιμολόγια, ανάσχεση αυξήσεων στους λογαριασμούς), να τις αξιοποιεί ως αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας».

«Η διεθνής τάση των επαναδημοτικοποιήσεων και επανακρατικοποιήσεων επιχειρήσεων ύδρευσης και ενέργειας δείχνει ότι το μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών απέτυχε» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έσπευσε να παραδώσει τη ΔΕΗ στους ιδιώτες και κινείται για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων νερού, πρέπει να αλλάξει ρότα. Στρατηγική μας επιλογή ο αναντικατάστατος ρόλος του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή