Ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας ΕΕ - ΗΠΑ επιδιώκει η Μέρκελ

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 11:29
A- A A+

Σε ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών στοχεύει η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ στο τρέχον εξάμηνο, κατά το οποίο η χώρα της θα ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική έκδοση των “Financial Times”, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως κατά την επόμενη συνάντηση κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, τον Απρίλιο, θα τοποθετηθεί υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών στον οικονομικό τομέα. «Το θέμα αυτό είναι για μένα στρατηγικής σημασίας. Τα οικονομικά μας συστήματα έχουν μια κοινή βάση αξιολόγησης», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Επισήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ, όπως και η ΕΕ, αντιμετωπίζουν σήμερα «έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό» από τις ασιατικές αλλά και, μελλοντικά, κι απ’ τις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, το ζητούμενο για τις δύο πλευρές είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μπορέσουν να καθιερώσουν διεθνείς πρακτικές υπεράσπισης των κοινών τους συμφερόντων, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναχωρεί αύριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή