Άλωσε τη Βιτόρια κι επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 23:23
UPD:23:38
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Επιτέλους νίκη και μάλιστα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό, που επικράτησε στη Βιτόρια της Μπασκόνια με 72-62 και βγήκε από το «σπιράλ» των τεσσάρων συνεχών αποτυχιών του στην Ευρωλίγκα.

Η συνάντηση ήταν η δεύτερη σε δύο ημέρες για τους «ερυθρόλευκους» σε ισπανικό έδαφος, καθώς την Τετάρτη είχε προηγηθεί η «τζάμπα ήττα» από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, διεξήχθη δε στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Παράλληλα, ήταν η δεύτερη φετινή για την πειραϊκή ομάδα απέναντι στους Βάσκους και 13η σε 22 αγώνες. Με ρεκόρ 13-9 πια ο Ολυμπιακός παραμένει σταθερά στην έκτη θέση κι ευελπιστεί ότι με τα «χρωστούμενα» παιχνίδια θα καταφέρει να ξαναμπεί στην πρώτη τετράδα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε, όπως και με την εμφάνισή του στη Μαδρίτη, πως ξαναβρίσκει τα αγωνιστικά πατήματά του, επανέρχεται σε καλό και σταθερό επίπεδο απόδοσης κι ευελπιστεί σε ακόμη μεγαλύτερες εμφανίσεις.

Στον αντίποδα, η ισπανική ομάδα γνώρισε την πέμπτη συνεχή ήττα στη διοργάνωση, είδε το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 7-16 (15η θέση) και βιάζεται να τελειώσει μια χαμένη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εξαιρετική άμυνα και στο 7ο λεπτό περνούσε στο σκορ με 18-7, αλλά εκεί η επίθεση σίγησε και οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -5 (13-18).

Με κακές επιλογές στην επίθεση ύστερα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την Μπασκόνια να παίρνει κεφάλι στο 14΄ (21-20), με Σλούκα και Βεζένκοφ οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (27-23) και με τρίποντο του διεθνή γκαρντ προηγήθηκαν με 32-29 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο οι Βάσκοι συνέχισαν να ακολουθούν από κοντά στο σκορ, καθώς ο Πίτερς συνέχιζε να κάνει ζημιά στην ελληνική ομάδα, που με τρίποντο του Παπανικολάου έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +6 (50-44), μπαίνοντας στην τελική ευθεία με μικρό πλεονέκτημα.

Τα «παιδικά» λάθη και τα τρίποντα του Γκεντράιτις απέφεραν σερί 9-0 και το προσπέρασμα της Μπασκόνια με 53-50 στο 32΄, ενώ ο Πίτερς ισοφάρισε σε 60-60 στο 37΄.

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και με τη Ρεάλ στο ίδιο σημείο, όμως αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να ξανακάνει το ίδιο λάθος. Με εκπληκτική άμυνα και τον Ντόρσεϊ να εκτελεί επέτρεψαν μόνο 2 πόντους στους Βάσκους ως το τέλος,. πέτυχαν 12 και με σωστή διαχείριση έφυγαν νικητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις