«Αν υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις, θα επιβάλουμε αντικυρώσεις μέσω του φυσικού αερίου»

Συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ΕΡΤ
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 23:04
UPD:23:14
A- A A+

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν ουκρανική σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς και  σε καμία περίπτωση δεν θέλει πόλεμο» αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Τσίτσοφ.  

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες από το 2005, ο οποίος μιλά άπταιστα ελληνικά, καθώς υπηρέτησε ως μέλος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, το 1976 και στη Λευκωσία το 1985, στέλνει  πολλά μηνύματα μέσα απο την εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» το Σάββατο,  στην ΕΡΤ>

Ο πρέσβης τονίζει ότι η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν είναι αναμμένη, παρά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αποδίδοντας ευθύνες για την κρίση σε θερμοκέφαλους του Κιέβου που εινι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σημειώνει επίσης πως η Ρωσία δεν συνομιλεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ουκρανική κρίση, καθώς η Ευρώπη ως μη ενιαία στρατιωτική δύναμη συντονίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αιχμηρά λόγια παράλληλα υπογραμμίζει  πως η Ρωσία δεν φοβάται ευρωπαϊκές κυρώσεις διότι αν επιβληθούν, τότε θα υποχρεωθεί να επιβάλει αντικυρώσεις, με θύματα τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή