Γ. Οικονόμου: Μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα παίξουμε στο ταμπλό της πόλωσης

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 14:09
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Για απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως «η σιωπή του κ. Τσίπρα» απέναντι σε συμπεριφορές, όπως αυτή του Π. Πολάκη «συνιστά ολοφάνερη συναίνεσή προς αυτή τη στάση».

Ο κ. Οικονόμου κατηγότησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί «να προκαλέσει τοξικότητα, να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει την πολιτική ζωή, να απαξιώσει τους Θεσμούς του δημοκρατικού Πολιτεύματος και να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη». «Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους. Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση είναι «δίνει τον πολιτικό αγώνα της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας και γι’ αυτό δεν θα τους παρακολουθήσουμε». «Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Στις ακρότητες απαντάμε με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας: Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών  τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, το σεβασμό και τη στήριξη της Δικαιοσύνης και των Θεσμών της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση «κόβει» τις γέφυρες με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η κυβέρνηση χτίζει γέφυρες με το αύριο και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των πολιτών με πράξεις και έργα» και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για προτάσεις που έχουν κάτι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο να προσφέρουν».

Για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός σε συναντήσεις και συνομιλίες με όλο το πολιτικό προσωπικό. «Εμείς πολιτικά τοποθετούμαστε» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον εντοπισμό από τον εισαγγελέα αδιευκρίνιστων πιστώσεων για τον Άδωνι Γεωργιάδη, απάντησε πως δεν έχει προκύψει κανένα θέμα, παρά μόνο η αρχειοθέτηση των υποθέσεων για δέκα πρόσωπα τα οποία «κρέμασε στα μανταλάκια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τα οποία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη».

«Και από τα δέκα πρόσωπα;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Πάντοτε και από τους δέκα. Ποτέ η Ν.Δ. δεν διαχώρισε τις υποθέσεις των ανθρώπων ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή