Γ. Οικονόμου: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ερντογάν

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 13:47
UPD:13:51
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Εντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για απανθρωπιά στο μεταναστευτικό.

«Πρόκειται για τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς που εντάσσονται στο σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας» ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως η Ελλάδαέχει αποδείξει με διασώσεις ανθρώπων στον Έβρο και το Αιγαίο ότι είναι κράτος δικαίου, ότι σέβεται τον ανθρωπισμό και ασκεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη σημειώνοντας πως η ΕΛ.ΑΣ έδρασε άμεσα και γρήγορα οδήγησε το βασικό ύποπτο στη δικαιοσύνη. «Η αστυνομία θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο της το βάθος, θα αναζητήσει συνδέσεις και άλλων ανθρώπων» είπε. Σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει ψηφίσει σειρά ρυθμίσεων για την οπαδική βία και τα φαινόμενα που σχετίζονται με τον αθλητισμό βαίνουν μειούμενα. Η προσπάθεια τόνισε θα συνεχιστεί μέχρι την εξάλειψή τους και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να ελέγξουμε κάθε τέτοιο πυρήνα βίας».

«Δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές που οδηγούν σε αποτρόπαια εγκλήματα» συνέχισε και παράλληλα δήλωσε ότι θα πρέπει να απαντηθεί γιατί η δικαιοσύνη καθυστέρησε στο θέμα του φερόμενου ως δράστη.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ομόλογο του από τη Β. Μακεδονία και τι θα γίνει με τα μνημόνια κύρωσης που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως δεν έχει αλλάξει κάτι, πως ήταν τυπική επικοινωνία σε πολύ καλό κλίμα και «δεν έχει διαφοροποιηθεί ο προγραμματισμός σε ότι αφορά την κύρωση των μνημονίων».

Για το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα απάντησε πως «ό,τι περιθώριο δημιουργείται γίνεται κοινωνικό κεκτημένο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την εξέλιξη του προϋπολογισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή