Ιράν: Απαγχονίστηκαν δύο άνδρες κατηγορούμενοι για ομοφυλοφιλία

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 13:00
UPD:13:07
via REUTERS/WANA NEWS AGENCY
A- A A+

Το Ιράν εκτέλεσε δύο ομοφυλόφιλους άνδρες που καταδικάστηκαν με την κατηγορία της σοδομίας και πέρασαν έξι χρόνια στη φυλακή με θανατική ποινή, ανέφερε μια οργάνωση για τα δικαιώματα. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Ιράν, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο καταπιεστικά μέρη στον κόσμο για λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς.

Σύμφωνα με μια έκθεση την Κυριακή από το Πρακτορείο Ειδήσεων Ακτιβιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν ως Μεχράντ Καριμπούρ και Φαρίντ Μοχαμαντί.
 
Καταδικάστηκαν σε θάνατο για «αναγκαστική σεξουαλική επαφή μεταξύ δύο ανδρών» και απαγχονίστηκαν σε μια φυλακή στη βορειοδυτική πόλη Μαραγκέχ, περίπου 310 μίλια από την πρωτεύουσα, την Τεχεράνη.
 
Τον περασμένο Ιούλιο, άλλοι δύο άνδρες εκτελέστηκαν με τις ίδιες κατηγορίες στη Μαραγκέχ, είπε η ομάδα. Πρόσθεσε ότι πέρυσι, το Ιράν εκτέλεσε 299 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που καταδικάστηκαν για εγκλήματα που διαπράχθηκαν ως παιδιά. Επίσης το 2021, το Ιράν καταδίκασε 85 άτομα σε θάνατο.
 
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο ανεξάρτητος ερευνητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, Τζαβαίντ Ρεχμάν είπε στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι το Ιράν συνεχίζει να εφαρμόζει τη θανατική ποινή «με ανησυχητικό ρυθμό».
 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ιράν, ο σοδομισμός, ο βιασμός, η μοιχεία, η ένοπλη ληστεία και ο φόνος είναι μεταξύ των εγκλημάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε θανατική ποινή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CBS

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή