Μετεωρολόγοι: Έρχεται πολύ νερό στην Αττική σήμερα - Βελτίωση πανελλαδικά από Παρασκευή

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 12:34
UPD:12:35
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Τις επόμενες ώρες στην Αττική αναμένεται να πέσει πολύ νερό έως και τη νύχτα, αλλά αύριο ο καιρός θα είναι καλύτερος» λέει στο naftemporiki.gr η μετεωρολόγος, τμηματάρχης Πρόγνωσης της Εθνικής Μετωρολογικής Υπηρεσίας, Αντωνία Τασοπούλου.

Όπως εξηγεί, η νέα κακοκαιρία, με χαρακτηριστικά αυτή τη φορά τις περισσότερο έντονες βροχές και καταιγίδες έναντι των χιονοπτώσεων της «Ελπίδας», ξεκίνησε από χθες από τη Δυτική Ελλάδα, με βαρομετρικό χαμηλό που ήρθε από την Ιταλία. Σήμερα, και έως αύριο βράδυ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες ήδη σημειώνονται ή αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, στη Βόρεια Ελλάδα, χιονοπτώσεις σημειώνονται ή αναμένονται από την Ανατολική Μακεδονία έως και, κυρίως, τη Θράκη, όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ειδικά στον Έβρο. Χιόνια πέφτουν και σε όλα τα ορεινά της χώρας, κατά τόπους είναι πυκνά, κυρίως σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την κ. Τασοπούλου, στα νότια, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήττουν έως αύριο τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη, ειδικά τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή.

Στα πελάγη, οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, 8 Μποφόρ, νοτιάδες στο Αιγαίο, βοριάδες στο Ιόνιο. Αύριο, Πέμπτη, θα πνέουν παντού, ανατολικά και δυτικά, βοριάδες, 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανόν και 9 Μποφόρ, που σημαίνει ότι πιθανόν να ισχύσει απαγορευτικό απόπλου, επισημαίνει.

Βελτίωση από Παρασκευή

Το σκηνικό του καιρού βελτιώνεται από μεθαύριο, Παρασκευή, με εξαίρεση τις χαμηλές θερμοκρασίες πρωινές και βραδινές ώρες έως το Σαββατοκύριακο, δηλώνει η τμηματάρχης Πρόγνωσης της ΕΜΥ. Μάλιστα, η βελτίωση θα φανεί από σήμερα στη Δυτική Ελλάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα χρειαστεί υπομονή έως και αύριο το βράδυ, υπογραμμίζει.

Από κει και πέρα, από τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, δεν φαίνεται άλλη αξιόλογη μεταβολή του καιρού για τις επόμενες 5-6 ημέρες, αναφέρει η κ. Τασοπούλου.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή