Ο χειμώνας είναι εδώ και μας κάνει να προσανατολιζόμαστε προς πιο «βαριά», comfort πιάτα της ελληνικής κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για την εποχή. Όπως τα παρακάτω.
Φακές
Στην εκδοχή τους ως σούπα, οι φακές είναι ένα πιάτο που απολαμβάνεται ζεστό, με όλα τα αρώματα από το ξίδι, τη δάφνη και τη φακή να μπλέκονται σε έναν συνδυασμό που ως παιδιά δεν μας ταίριαζε και τόσο, αλλά αγαπήσαμε μεγαλώνοντας. Αν και διατροφικά ο συνδυασμός φακής και φέτας είναι λάθος, καθώς το ασβέστιο του τυριού παρεμβαίνει στην απορρόφηση του σιδήρου, γευστικά το ένα δεν γίνεται να αποχωριστεί το άλλο.
Διαβάστε περισσότερα