Κομψή Minnie: Νέα στολή με την υπογραφή της Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 08:41
UPD:09:00
A- A A+

Η Disneyland του Παρισιού γίνεται 30 φέτος, γι' αυτό η Disney ανέθεσε στη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ να σχεδιάσει μια νέα στολή για τη Minnie Mouse. Το αποτέλεσμα είναι ένα μπλε πουά κοστούμι με παντελόνι που η ποντικίνα θα φοράει πλέον, αντί για το εμβληματικό κόκκινο και λευκό πουά φόρεμά της. Από τον Μάρτιο θα παρουσιάζεται με αυτή την ένδυση στο Disneyland Resort.

Η Minnie σημαίνει «ευτυχία και αισιοδοξία, αυτοέκφραση και αυθεντικότητα», λέει η σχεδιάστρια Στελλα Μακ Κάρτνεϊ στον ιστότοπό της: «Η Minnie όχι μόνο εμπνέει ανθρώπους όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο,αλλά  έχει και τόσο υπέροχο στυλ»

Στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική, φυσικά, διάφορα κεφάλια έχουν «εκραγεί» τις τελευταίες ημέρες που η Minnie φοράει πλέον παντελόνι. Το Fox News ενεργοποιείται πάντα ούτως ή άλλως, επειδή η Disney σταδιακά υποχωρεί στην κοινωνική πίεση και αρχίζει να επανεξετάζει τους κανόνες της για σεξισμό και ρατσισμό.

Γυναικείος κλώνος του Μίκυ

Η Minnie Mouse υπάρχει από το 1928. Μια κοινή κριτική από τον ποπ φεμινισμό είναι ότι ο χαρακτήρας είναι τελικά απλώς ένα γυναικείο παράγωγο του Μίκυ. Αυτή η κριτική αναφέρεται στο φαινόμενο ότι συχνά καθιερωνόταν πρώτα μια ανδρική παραλλαγή χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων και στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένας γυναικείος κλώνος.

Σχέδια από το Μουσείο Walt Disney υποδηλώνουν ότι ο Μίκυ, που εφευρέθηκε την ίδια εποχή, ήταν στην πραγματικότητα ο κύριος χαρακτήρας, ενώ η Minnie ήταν μια μεταγενέστερη σκέψη.

Το πρωτότυπο ντύσιμό της, το κοντό φόρεμα και οι άνετες κοντές γόβες, ήταν εμπνευσμένο από την υποκουλτούρα «flapper». Οι «Flappers» ήταν νεαρές γυναίκες της δεκαετίας του 1920 που απέρριπταν τους κορσέδες και τις φούστες μέχρι το πάτωμα καθώς και τους κανόνες συμπεριφοράς που τους επιβάλλονταν. Το γεγονός ότι η Minnie Mouse τραβιέται συχνά σε μια πόζα ερωτοτροπίας με το εσώρουχό της να βγαίνει έξω μπορεί να φαίνεται ανόητο σήμερα, αλλά εκείνη την εποχή αντιπροσώπευε ένα κίνημα γυναικών που απαιτούσαν με αυτοπεποίθηση την ικανότητα να είναι οι «ιδιοκτήτριες» του σώματός τους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή