Οι ανακατατάξεις και τα νέα πρόσωπα στο νομικό τμήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 11:15
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Η νομική ομάδα της FIFA αναμορφώνεται εκ βάθρων, αφού τέσσερα βασικά στελέχη της αποχωρούν από το παγκόσμιο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου και δύο από τις βασικές λειτουργίες της, Ακεραιότητας και Δικαστικής Λειτουργίας συγχωνεύονται.

Ο Τζέιμς Κίτσινγκ, ο οποίος υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας που εργάζεται για τη μεταρρύθμιση του μεταγραφικού συστήματος, έφυγε από τον οργανισμό στα τέλη του περασμένου μήνα για να επιστρέψει στην Αυστραλία.

Στα τέλη Μαρτίου θα αποχωρήσουν επίσης ο Ίαν Σμιθ, διευθυντής Εμπορικού και Επιχειρησιακού και ο Όλιβερ Τζέιμπεργκ, αναπληρωτής διευθυντής Νομικών και Συμμόρφωσης και διευθυντής των τμημάτων Ακεραιότητας και Αντιντόπινγκ, ενώ την ίδια περίοδο θα πει «αντίο» και η Στέφανι Μάενλ.

Ο Σμιθ είχε εμπλακεί βαθιά στην αναμόρφωση του εμπορικού προγράμματος της FIFA και στην παράδοση μεγάλων γεγονότων και φεύγει για να «επιδιώξει νέες ευκαιρίες», σύμφωνα με εσωτερικό email.

Ο Τζέιμπεργκ ήταν «πιστός στρατιώτης» για περισσότερα από 12 χρόνια και πάντα παρών κατά τη διάρκεια των σημαντικών αλλαγών στις λειτουργίες αθλητικής ακεραιότητας στη FIFA.

Το τμήμα του, η υποδιεύθυνση Ακεραιότητας (Τμήμα Ακεραιότητας και Τμήμα Αντιντόπινγκ) θα ενσωματωθεί τώρα στην Υποδιεύθυνση Δικαστικών Οργάνων, της οποίας ηγείται ο Κάρλος Σνάιντερ.

Ο επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της FIFA, Εμίλιο Γκαρσία, προήχθη εσωτερικά, με την Έμιλι Ντέβλιν να αναλαμβάνει το ρόλο της αναπληρώτριας νομικής υπευθύνου και διευθύντριας του πλέον συγχωνευμένου νομικού υποτμήματος, των Εταιρικών και Εμπορικών υποθέσεων.

Η FIFA φέρνει επίσης ένα σημαντικό νέο ραντεβού εκτός αυτής: ο Δρ Γιαν Κλάινερ εντάσσεται ως διευθυντής Ρυθμιστικών Αρχών Ποδοσφαίρου από τις αρχές Ιουλίου, προερχόμενος από την ελβετική δικηγορική εταιρεία Bär & Karrer.

Ο Κλάινερ θα φέρει πλούτο γνώσεων και εμπειριών από τον κόσμο εκτός FIFA. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Bär & Karrer είναι ο εταίρος του Μικέλε Μπερνασκόνι, ενός από τους διαιτητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις