Η FIFA ξεκίνησε έρευνα για τον Άβραμ Γκραντ

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 10:08
EPA/ENNIO LEANZA
A- A A+

Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, Άβραμ Γκραντ, βρίσκεται υπό έρευνα από τη FIFA μετά τις εις βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 του Ισραήλ μετέδωσε μια σειρά συνεντεύξεων με γυναίκες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο Γκραντ είχε κάνει ανεπιθύμητες προτάσεις με αντάλλαγμα βοήθεια στην προώθηση της καριέρας τους.

Ο προπονητής φέρεται να προσπάθησε να αγγίξει και να φιλήσει τις γυναίκες παρά τη θέλησή τους και προσπάθησε να τις εξαναγκάσει σε σεξ. Ως αποτέλεσμα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ξεκίνησε έρευνα, σύμφωνα με το Associated Press.

«Δεδομένης της φύσης των ισχυρισμών που διατυπώνονται, η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA θα εξετάσει το θέμα», ανέφερε η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε δήλωσή της προς το Associated Press. «Όσον αφορά την ανάρμοστη συμπεριφορά και την κατάχρηση, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η FIFA λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες που της αναφέρονται».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γκραντ ήταν προπονητής μιας ομάδας FIFA World Legends, αποτελούμενη από παλαίμαχους αστέρες και τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε έναν αγώνα εναντίον μιας ομάδας Αράβων Legends. Ο αγώνας έγινε την παραμονή του τελικού του Αραβικού Κυπέλλου, αποτέλεσε δε μια πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Έβαλε το χέρι του στον μηρό μου, θυμάμαι ότι το απομάκρυνα αμέσως», είπε μια από τις γυναίκες στην εκπομπή. «Μετά από κουβέντα για λίγα δευτερόλεπτα, με έπιασε από το λαιμό, σαν να με έπνιγε, γύρισε το κεφάλι μου προς το μέρος του και προσπάθησε να με φιλήσει με δύναμη».

Ο Γκραντ έχει καριέρα στην προπονητική. Οδήγησε την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 και υπήρξε προπονητής της Πόρτσμουθ και της Γουέστ Χαμ, ενώ υπηρέτησε ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ και της Γκάνας.

Σε δήλωσή του στο Channel 12, ο Γκραντ είπε: «Ποτέ δεν είχα σκοπό να κάνω αδικία ή να πληγώσω οποιαδήποτε γυναίκα με οποιονδήποτε τρόπο. Όποιος ένιωσε άβολα ή πληγώθηκε από εμένα, λυπάμαι για αυτό και ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου».

Είναι το πιο πρόσφατο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του ποδοσφαίρου και είδε το φως της δημοσιότητας μετά την περίπτωση του Μέισον Γκρίνγουντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος συνελήφθη για φερόμενο βιασμό κι απόπειρα ανθρωποκτονίας, ύστερα από καταγγελίες της συντρόφου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου σοκαριστικού οπτικοακουστικού υλικού.

Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν ότι ο επικεφαλής του προγράμματος FIFA Legends και στενός έμπιστος του προέδρου της FIFA βρέθηκε να παρενοχλεί σεξουαλικά έναν υφιστάμενο του, το 2019.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις