Σε συζητήσεις με τους μάνατζερ για τους νέους κανονισμούς η FIFA

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 10:37
EPA/ENNIO LEANZA
A- A A+

Η FIFA ξεκίνησε εποικοδομητικές συνομιλίες με Ενώσεις μάνατζερ απ΄ όλο τον κόσμο, ενώ αρκετές προτάσεις υποβλήθηκαν από φορείς για να ενταχθούν στο νέο κανονιστικό πλαίσιο.

Οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τους εκπρόσωπους των ποδοσφαιριστών θα τεθούν σε ισχύ φέτος. Ως μέρος της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με τον κανονισμό της FIFA, που διέπει τον ρόλο των μάνατζερς, ο παγκόσμιος οργανισμός ποδοσφαίρου συγκάλεσε και πραγματοποίησε διήμερη συνάντηση με Ενώσεις ατζέντηδων απ΄ όλο τον κόσμο, στο Μοντεβιδέο.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία Επιμελητηρίου εκπροσώπων που θα επιλύει ορισμένες διαφορές, την έκδοση άδειας μάνατζερ μόνο σε φυσικά πρόσωπα, την πληρωμή προμηθειών πρακτόρων μέσω του FIFA Clearing House, την εφαρμογή κυρώσεων σε πελάτες που συνεργάζονται με πράκτορες χωρίς άδεια και τη δημιουργία ομάδας εργασίας πρακτόρων ποδοσφαίρου, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ενδιαφερομένων και ποδοσφαιρικούς παράγοντες αναγνωρισμένους από τη FIFA.

Επιπλέον, οι Ενώσεις μάνατζερ της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης που εκπροσωπήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση αναγνώρισαν την ανάγκη να αυξηθούν τα ηθικά κι επαγγελματικά πρότυπα της δραστηριότητάς τους, σημειώνοντας ότι διάφορες προτάσεις που έγιναν απ΄ αυτούς έγιναν δεκτές στο τρίτο προσχέδιο της FIFA, «Κανονισμοί για τους μάνατζερ των παικτών».

Στη συνάντηση, οι Ενώσεις τόνισαν την ανάγκη να ξεκινήσει η FIFA προγράμματα για την προώθηση της ολιστικής ανάπτυξης των μελών της.

«Υπάρχει ένας κοινός στόχος όσον αφορά την αύξηση των ηθικών κι επαγγελματικών προτύπων αυτού του ρόλου, την προστασία των παικτών και την προώθηση μεγαλύτερης αλληλεγγύης. Είναι θέμα διασφάλισης της ακεραιότητας του αθλητισμού και διασφάλισης της σωστής λειτουργίας του μεταγραφικού συστήματος», δήλωσε ο Λουίς Βίλας-Μπόας Πιρές, μάνατζερ της FIFA.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις