Σήμερα η ακρόαση του Μεντί για τις κατηγορίες βιασμού

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 09:40
REUTERS/JASON CAIRNDUFF
A- A A+

Η προκαταρκτική ακρόαση για την υπόθεση του Μπέντζαμιν Μεντί θα διεξαχθεί σήμερα (2/2) στο δικαστήριο του Τσέστερ.

Αρχικά, η ακρόαση του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι που είναι κατηγορούμενος για επτά βιασμούς, είχε οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου, για να αναβληθεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

Η ακροαματική διαδικασία θα καλύψει επίσης τον 40χρονο συγκατηγορούμενο Λουίς Σαχά Ματουρί, εικαζόμενο μέλος της συνοδείας του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αντιμέτωπος με επτά κατηγορίες για βιασμό τεσσάρων γυναικών και μία για σεξουαλική επίθεση σε μια πέμπτη, ο αριστερός μπακ των «Πολιτών» αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στις 7 Ιανουαρίου, αφού πέρασε 134 ημέρες προφυλάκισης.

Ο παίκτης παραμένει υπό αυστηρούς δικαστικούς ελέγχους, με «ηλεκτρονική επιτήρηση και απαγόρευση κυκλοφορίας».

Η βρετανική δικαιοσύνη απαιτεί επίσης απ΄ αυτόν να «ζει και να κοιμάται» στο σπίτι του στο Τσεσάιρ, ενώ απαγορεύεται να «έρχεται σε επαφή με καταγγέλλοντες ή μάρτυρες που εμπλέκονται στην έρευνα».

Αυτή η προκαταρκτική ακρόαση θα χρησιμεύσει και ως διαδικαστική προετοιμασία για την δίκη, που έχει προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι.

Ο Μεντί δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τα εγκλήματα για τα οποία είναι ύποπτος. Το αίτημα της υπεράσπισής του για απόσυρση των κατηγοριών πρέπει επίσης να εξεταστεί σε αυτή τη συνεδρίαση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις