Πατρινό Καρναβάλι: Ενέργειες για εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 17:09
UPD:17:09
A- A A+

Την βούληση να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας εξέφρασε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή συντονίζοντας τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή έκβαση των ενεργειών αυτών.  

Με δεδομένο ότι στους σκοπούς της ΚΕΔΗΠ τονίζεται η προστασία και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου που συνδέεται με το «Πατρινό Καρναβάλι»  κρίθηκε αναγκαία η εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (αποτύπωση στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας με τη μορφή ευρετηρίου) του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού ώστε να αποτελέσει μια έγκυρη και επικαιροποιημένη εικόνα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η  δήλωση πρόθεσης υποβολής θα γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Η συμπλήρωση και Υποβολή Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι και το σημαντικότερο στάδιο της διαδικασίας θα συνταχθεί από την Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας και με την συνδρομή φορέων της Πόλης και θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ (ΔΙΝΕΠΟΚ) και θα κατατεθεί μέχρι τέλους Μαΐου 2022.

SOOC/MENELAOS MYRILLAS

Για το λόγο αυτό η Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας απευθύνει κάλεσμα σε φορείς /κοινότητες, και μεμονωμένα άτομα που θέλουν να μοιραστούν τη δική τους πολιτισμική-Καρναβαλική εμπειρία, να μιλήσουν για τη συλλογική τους ταυτότητα, να διατυπώσουν προτάσεις για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής τους  κληρονομιάς να μας αποστείλουν έναν εκπρόσωπό τους και συμπληρωμένο το δελτίο στοιχείου άυλης Ποτιστικής Κληρονομιάς σε όσα πεδία μπορούν να διαχειριστούν προκειμένου στη συνέχεια μετά από συνεργασία και επεξεργασία να γίνει η κατάθεση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς