Κοζάνη: Χειροπέδες για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 15:54
UPD:15:55
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Εξιχνιάστηκαν άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνολικά 14 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν χθες σε περιοχές της Κοζάνης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 49χρονη αλλοδαπή, στην πόλη της Κοζάνης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη τριών ατόμων-μελών της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Οι δράστες παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, με το πρόσχημα τραυματισμού ή έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου.

Χθες, μεσημβρινές ώρες, άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε σε οικία 85χρονης και, προσποιούμενη την κόρη της, ανέφερε ψευδώς σε αυτή ότι είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επενέβαινε στη συζήτηση άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος τον ιατρό.

Η 49χρονη συνελήφθη τη στιγμή που παρέλαβε από την 85χρονη το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, την ίδια ημέρα τελέστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης άλλες δεκατρείς (13) απόπειρες εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με πανομοιότυπο τρόπο, όπου οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Στην κατοχή της 49χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στην 85χρονη, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα τετράδιο σημειώσεων.

ΕΛΑΣ

Τα χρήματα που κατασχέθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για τη ταυτοποίηση ακόμη τριών ατόμων - μελών της ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Η συλληφθείσα, με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή