Απεβίωσε ο Τζαμπαρίνι, πρώην πρόεδρος των Παλέρμο και Βενέτσια

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 12:45
UPD:14:30
Venezia FC
A- A A+

Απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) σε ηλικία 80 ετών ο πρώην ιδιοκτήτης της Παλέρμο και της Βενέτσια, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. 

Ο επιχειρηματίας από το Φρίουλι βρισκόταν στην κλινική Κοτινιόλα, στην επαρχία της Ραβέννας εδώ και λίγες ημέρες, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του που στα τέλη Δεκεμβρίου είχε οδηγήσει σε νοσηλεία του στην εντατική στο Ούντινε για περιτονίτιδα. 

Το όνομά του συνδέθηκε με ομάδες όπως η Βενέτσια, αλλά κυρίως η Παλέρμο της οποίας ήταν επικεφαλής για δεκαέξι χρόνια, από το 2002 έως το 2018, οδηγώντας την στα ψηλότερα επίπεδα της Serie A, με τις ιστορικές προκρίσεις στο Κύπελλο UEFA και το Europa League, μέχρι το σημείο σχεδόν να κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας, που έχασε από την Ίντερ στις 29 Μαΐου 2011.

Στα χρόνια του κατάκτησε κορυφές αλλά βίωσε και αβύσσους, με νομικά προβλήματα, χρεοκοπία, πωλήσει και επανεκκίνηση από τη Serie D (Δ΄ Εθνική).

Αγαπητός αλλά και αμφισβητούμενος, ο Τζαμπαρίνι είχε πρόσφατα υποστεί πολύ σοβαρό πένθος με τον θάνατο του 22χρονου γιου του Αρμάντο, που βρέθηκε νεκρός στο Λονδίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις